Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Nic z tego...
Na LUXie 10 sprzęgło też potrafi się uślizgnąć przy odpalaniu, no i to chyba jednak nie wina sprzęgła. Na wszystkich trzech pozycjach iglicy jest to samo.
Nagrałem filmik: https://youtu.be/QjAIKFsp9hI
Wiem że nie powinienem tak go przyciskać na docieraniu i właściwie to na czas docierania mogłoby tak zostać, no ale chcę żeby to wszystko chodziło jak należy.
Gdy zmniejszy się prędkość po tym zamulaniu, to można tak jechać dalej. Po wciśnięciu sprzęgła i przegazowaniu (ale tylko po kilku ruchach manetką - na pełnym gazie jest to samo) też. I dlatego wnioskuję, że to chyba jednak nie sprzęgło, bo chyba wtedy po jego wciśnięciu od razu wszystko powinno być ok - a bez przygazowania po prostu zgaśnie.
Czy to może być wina za bogatej mieszanki i złej ciepłoty świecy? Może świeca nie oczyszcza się na wysokich obrotach tak jak trzeba. Dodam, że w tłumiku jest troszkę oleju...
Bardzo liczę na Waszą pomoc, bo samemu powoli kończą mi się pomysły i cierpliwość...
P.S. Drgań telefonu nie jestem już raczej w stanie zmniejszyć - może minimalnie, przez jeszcze większe zaciśnięcie szelek. Obrazu nie przesunę bardziej w lewo, bo telefon jest w skrajnej pozycji a aparat ma na górze.
|
|
30-07-2019 14:55:12 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka - Szatek - 30-07-2019 14:55:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości
|
|