Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z odpaleniem
|
Autor |
Wiadomość |
Wojciszek
Uczeń

Liczba postów: 165
Imię: X
Pojazd: Inny
|
RE: Problem z odpaleniem
Cytat:co za głupoty gadasz, ta śruba jest tylko i wyłącznie do ustawienia wolnych obrotów silnika, a nie do dobierania czy silnik jest słabszy czy mocniejszy
Śruba służy do regulacji wolnych obrotów silnika (czyli aby na luzie nie gasł) . Po za tym głupot nie napisałem, bo faktycznie w zależności od wkręcenia śruby, paliwa może brać więcej lub mniej. A jeśli chodzi o moc to miałem na myśli obroty. Mój błąd. Jednak pomimo tego zauważyłem, że trochę ma wpływ na jazdę.
Cytat:jeśli po wbiciu biegu na sprzęgle gaśnie to tylko i wyłącznie wina sprzęgła, nie gaźnika.
Przecież napisałem, że wpływ może mieć linka od sprzęgła... (ale też samo sprzęgło).
Cytat:Poza tym czemu nie wspominasz w tej całej opowieści o pozycji iglicy ?
Ponieważ pisząc to, straciłem z jakieś 15 minut i byłem zmęczony. Zwyczajnie o tym zapomniałem. Zresztą skoro działało mu wcześniej to nie widzę potrzeby przekładnia iglicy (chyba, że dolał benzyny z innymi proporcjami). Ale skoro tak bardzo ci zależy: w oryginalnej iglicy są trzy rowki: Pierwsza od góry daje nam ubogą mieszankę, środkowa to kompromis między bogatą mieszanką, a ubogą. Ostatnia natomiast daje nam bogatą mieszankę. Nie chce się już rozpisywać, bo i tak pełno jest tematów na ten temat regulacji gaźnika.
A poza tym przyczepiasz się do mnie, a sam w żaden sposób nie starasz się pomóc koledze.
Na razie niech sprawdzi ten gaźnik i zobaczymy co dalej.
Cytat:sprawdź jeszcze simering pod iskrownikiem.
Ja bym proponował robić po kolei od najprostszych rzeczy. Świeca, Gaźnik, Sprawdzenie, czy zapłon jest dobrze ustawiony, czy platyn ki nie są zanieczyszczone.
Zapomniałem dodać, czy przerwa platynek jest ustawiona między 0,3mm-0,4mm. Czasami zapłon się przestawi jak jest za słabo dokręcony lub gwinty się wyrobią (ale jakoś w to wątpię).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2019 12:43:45 przez Wojciszek.)
|
|
04-07-2019 12:14:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z odpaleniem - Wojciszek - 04-07-2019 12:14:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|