romety by rafi555
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: romety by rafi555
No to tak, ogarek ma już nabite około 1300km i co dotychczas w nim robiłem... Było wszystko ok pojechałem nim nawet na zlot Junaków z mojej grupy motocyklowej z Warszawy za Częstochowę. Dojechać było łatwo jechałem sam 300 km w jedną stronę, oczywiście robiłem co jakiś czas postoje wiadomo żeby nie przegrzać. Wszystko było ok, wycieczka na zlocie była widać mnie 2 razy https://www.youtube.com/watch?v=NMxgqLoZaqc Będę miał czas to i zdjęcia wrzucę jakieś. No i w drodze powrotnej wypadło mi zabezpieczenie tłoka bo jakiś Rafałek segery pozakładał . No ale szczęście jechałem z kolegami i jeden pociągnął mnie 230 km Junakiem do domu . I powiem starach jest jeździć 100km/h na Ogarze najgorsze są zakręty. No i co założyłem teraz nowy tłok berta 2p, nowa tuleka korbowodu, nowy sworzeń almot ale jest twardy i wydaje się dobry, i do tego zabezpieczenia typu C z TDM 150 i pierścienie od sima. Jeden taki zestaw zapakowałem w silnik a drugi wożę na dalsze wyprawy. A dziś robiłem sprzęło znaczy dekiel się odkręcił i nie chodziło jak powinno .
A teraz kurde nie uwierzycie jaki romet został poskładany .
Nie wiem jaki silnik do niego założyć, może ktoś coś mądrego podpowie .
A i będzie następny film tym razem z naprawy ogarka ale nie umiem go wrzucić bo mam nowy telefon i nie za dobrze go obsługuję :/ .
"Odpal silnik motocykla
Udaj się na autostradę
Szukając przygody
I wszystkiego, co możesz znaleźć po drodze..."
|
|
20-06-2019 00:50:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: romety by rafi555 - rafi555 - 20-06-2019 00:50:38
|