Witajcie,
Córka mi rośnie, do motorynki jaką posiadamy jeszcze za mała, ale na elektrycznych pojazdach już za wolne dla niej i się domagała czegoś szybszego.
Najpierw padł pomysł quad mini, a potem zamiast wydawać kasę przyszedł czas na nostalgię w piwnicy nad "przyda się" i z wygrzebanych gratów powstaje małe jeździdło dla córci.
Rama z motorynki dawcy części dla oryginalnej, z czasów jej restaurowania, tył z quada mini, przód z loncin corss (de facto psasuje prawie plug and play do ramy motorynki) Tył będzie z quada a na nim kanapa w stylu caffe.
Mam do was pytanie na fazie projektowania:
Po testach z naszą motorynką, okazuje się, że siła z jaką należy działać na klamkę sprzęgła do s38 ją przerasta w obsłudze. Na początku szukałem automatycznego sprzęgła do tych silników, ale są nie do zdobyć albo za kosmiczne pieniążki. Czy ktoś w ramę motorynki wcisnął jakiś silnik od chinolka z automatem zamiast sprzęgła? Jeśli tak to jaki model poszukiwać? Chodzi o sprawdzony przetarty szlak.
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.