Cdi 023 Motorynka
|
Autor |
Wiadomość |
robert2006p
Nowy

Liczba postów: 49
Imię: Robert
Pojazd: Inny
|
RE: Cdi 023 Motorynka
UŻYTKOWNIK USUNIĘTY dobrze wiesz o tym ze żaden współczesny silnik spalinowy nie pracuję ze stałym kątem wyprzedzeniem zapłonu mówię tu o silnikach pracujących w szrokim zakresie obrotów.
Co mi da ten modół ducati energia w motorynce z tym niby zmiennym wyprzedzeniem zapłonu zapewne niewiele ale otworzy furtkę do przeprowadzenia dalszych modyfikacji.Napewno nie zaszkodzi biorąć pod uwagę że był zastosowany w silniku o tej samej pojemności oraz podobnych parametrach.
Niewiem czy przeglądałeś wykresy róznych silników ze zmiennym wyprzedzeniem zapłonu ale z reguły zmiana kąta wyprzedzenia mieściła się do 25-30stopni w przedziale obrotów o1000 np do 8000 wiec można by użnać że to sporo biarąc pod uwagę ze przy stałym wyprzedzeniu bedziesz daleko za murzynami.
I te wykresy są bardzo podobne i mówię tu tylko i wyłacznie o silnikach 2t na gażniku a ty zaraż zaczełeś jakieś wywody profesorskie opowiadać o krzywych zmiennych które nie mają zastosowania w tym temacie.
Coś tam wiesz i masz wiedzę chcesz wprowadzić tutaj ale czy w odpowiedni sposób?
Nic nie umilkło i to tobię się tak zaczeło wydawać że masz rację w tym co mówisz
Wyjatkiem są małe silniki spalinowe typu;( kosa spalinowa, kosiarka ,glebogryzarka,agregaty pradotwórcze) a dlaczego bo silniki pracują najczęściej w ścisle okreśonych obrotach użytkowych,w tej grupie ze stałym wyprzedzeniem można by sie doszukać skuteruw 2t i 4t również pracujące w określonych obrotach ale zakres obrotów bardzo mocno ograniczony i dlatego to się sprawdza.
I do tych grup nie mozna zaliczć silników wtryskowych które są sterowane układami mikroprocesorowymi.
Ach taki mam charakter poprostu nie mogłem się powstrzymać i stwierdziłem że jeszcze coś kluczowego napiszę w tym temacie nie bardzo mam czas teraz pisać bo jestem w pracy ale kto szefowi zabroni  .
Nawet nie przeszło mi przez myśl żeby robić interes na zapłonach cdi do Rometów
Co do spawania koła magnesowego to nic nie ściągnie uwierz mi bo troszkę sie znamze wzgledu na ponad 20-sto paroletnie doświadczenia w spawalnictwie róznych elementów stalowych
|
|
17-04-2019 19:21:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Cdi 023 Motorynka - robert2006p - 17-04-2019 19:21:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|