Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
Spokojnie możesz sobie zrobić stelaż / przymiar - czyli zachować bazę kół, rozmieszczenie otworow montażowych itd. Chociaż czy jest sens tak naprawdę ? Jest sporo ram na jakimś rynku wtórnym i takiego mrfa czy coś też by szło uchwycić z wysadzonym silnikiem i po prostu zrobić przekładkę. Budowanie ramy od podstaw to na pewno super sprawa i sam od lat nad takim czymś myślę i chociaż nie mam jakiejś konkretnej potrzeby i nie ma to większego sensu to to takie widzimisie, które chciałbym kiedyś jako motocyklista zrobić.
Jest tego od zajumania, poszedłbym tą drogą. Osobiście jeszcze nie budowałem i nie testowałem przyrzadu tego typu, ale widziałem i brałem udział w takiej akcji u znajomego, który buduje jakiegoś geja na bazie ruskiego boksera. Nie musi to być tak wymyślnie wykonane, ale na podobnej zasadzie - baza - szyna, albo jakieś dwa profile 100x30 z grubą ścianką, nawet ze szwem + dobra, regulowana podstawa i wtedy już sobie sam decydujesz co na tym postawisz, jak gdzie i kiedy.
Wpisz sobie w googlach "motorcycle frame jig", "swingarm jig" itd jest tego multum, prostsze, wymyślniejsze itd. Masz dojścia do jakiegos toczenia itd, spokojnie dorobić sobie główkę i sworznie, kupić dobre rury i taką ramę ala motorynkę ukleisz bez żadnego problemu wykluczajc odrazu wszelkie choroby wieku dziecięcego. Od lat to planuję i w tym albo przyszlym roku jak kobita pozwoli, chciałbym tak zbudować swojego schwalbe od podstaw i puścić wodze fantazji...
|
|
18-03-2019 01:17:33 |
|
1 osoba postawiła piwo skinder za ten post:1 osoba postawiła piwo skinder za ten post.
seler1500 (03-18-2019)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia - skinder - 18-03-2019 01:17:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości
|
|