Silnik rowerowy KO - krasnyj oktiabr - mieszanka
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,830
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
Silnik rowerowy KO - krasnyj oktiabr - mieszanka
Hey
Posiadam rower z zainstalowanym silnikiem radzieckim tzw: ko.
Zauważyłem, gdy silnik się rozgrzeje (po 30 min jazdy) zaczyna mu spadać moc. Podejrzewam, że to może być zbyt mała mieszanka olej+ben. Jednakże była to mieszanka 1:25 (1 litr benzyny na 40ml) Mobil Extra 2T. Na takie silniki s38, dezamet itp. taka mieszanka jest bogatą, jednakże tutaj okazuje się, że jednak niewystarczająca? Czy takie "mniejsze" silniki potrzebują większą mieszankę jednak, czy to może być inny powód takiego zachowania silnika?
Czy to winą może być świeca do 2T? ponieważ mam wkręconą świecę samochodową z podkładkami, bo jest za długi gwint. Zrobiłem tak dlatego, że typowe CHIŃSKIE! świecie 2t, które kupowałem, to po niedużym przebiegu padają (za bogata mieszanka). Dlatego wkręcam z Bosha używane z auta, bo są dużo lepsze w wytrzymaniu na bogatej mieszance, jednakże mieszanka 1:25 może być nadal nieodpowiednia? nie mogę znaleźć instrukcji do tego silnika na google. Teraz wlałem mieszankę 1 litr benzyny 60ml oleju - i tak po tym nie dymi tak dużo, a w teorii powinien
|
|
20-02-2019 00:05:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Silnik rowerowy KO - krasnyj oktiabr - mieszanka - Norweski Zomowiec - 20-02-2019 00:05:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|