Mixol i Minsk Romet Typ 400A
|
Autor |
Wiadomość |
Mixol
Uczeń

Liczba postów: 231
Imię: Mixol
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mixol i Minsk Romet Typ 400A
Cześć
Tak wiem mega odkop ale coś w końcu idzie do przodu.Moja choroba na Mińska Rometa ma właśnie drugie urodziny, strasznie mnie kręci ten motor pomimo kilku jego wad.Po częściowym złożeniu mojego żółtego Rometa pojawił się problem z iskrą, zapał opadł a inne sprawy i obowiązki sprawiły że motor trafił w kąt garażu pod koc.Wena mnie dopadła z nowym rokiem, wysłałem siedzenie do tapicera w celu uszycia nowego pokrowca, a prądnica i moduły zapłonowe (z białoruskiego kupionego na graty) trafiły do speca który je sprawdził, jeden z wysłanych jest sprawny a prądnica okazała się być uszkodzona.Mam nadzieje że wkrótce uruchomię motor i go skończę, a wczoraj kupiłem drugiego Mińska Rometa typ 400A z papierami praktycznie po 1 właścicielu, jeszcze na czarnej tablicy.Opiszę go w osobnym temacie, wymaga trochę pracy ale jest świetną bazą, sprawny i oryginalny, brak niestety kierunków od Charta oraz pęknięty klosz tylnej Chartowskiej lampy, jak by ktoś miał to proszę o cynk.
Niestety nie mam zbyt wiele czasu na hobby ale postaram się konsekwentnie iść do przodu i wszystko ładnie pokazać i opisać.Pozdrawiam.
|
|
28-01-2019 15:51:45 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mixol i Minsk Romet Typ 400A - Mixol - 28-01-2019 15:51:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|