Nabyłem w piątek drogą kupna i bez targowania taką oto rzecz:
Ma oczywiście mankamenty, jakieś dziurki (pęknięć na szczęście nie, chociaż nie wiem co gorsze) i generalnie wymaga kontaktu z tapicerem, jakiegoś pokolorowania czy coś, ale za 20PLN nawet się nie zastanawiałem. Nie ma z tyłu napisu, ani nawet śladu po nim, ale wygląda na oryginalną, ktoś coś? Pomysły, fachowa wiedza na ten temat?
Nie wiem czy wsadzę ją do swojego, ale będzie teraz u mnie zajmować miejsce. Na pewno w przypływie czasu poświęcę jej minutkę aby odzyskała choć trochę blasku.
A co do Rometa, to zdecydowałem, już prawie z kluczem w ręku, że nie będę go teraz rozbierał, przynajmniej namyślę się porządnie co do malowania. Trudno, ale muszę pierw poprzymierzać wszystko i popasować, może wyniknąć konieczność jakiś delikatnych "poprawek" przy "lepieniu" TS-3 ( ) i wolałbym tego nie robić na świeżym lakierze.
(09-01-2019 17:48:28)Jorginsson napisał(a): Czym najlepiej zastąpić tą pożółkłą gumę/obwolutkę? Sam myślałem o kedrze zbiornikowej, ale nie mam pojęcia jak będzie to wyglądać. Jakieś pomysły/ patenty?
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.