Moje 5 kółek :3
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Moje 5 kółek :3
A tak wygląda golf od spodu
Ostatnio coś mi telepało się jakby w tłumiku, ale to olałam xD A parę dni temu, jak wysiadłam z odpalonego golfa to słyszałam ryk silnika centralnie spod spodu, gdzieś pośrodku  oj, chyba cuś się rozszczelniło... To dziś pojechałam na sprawdzenie i okazało się że kompletnie przepaliło się złącze elastyczne. Musiałam pojechać i kupić do sklepu właściciela warsztatu, ale golf na podnośniku... To mi dali samochód "firmowy"  Audi 80 w dieslu z letnimi, prawie łysymi oponami na tyle (okeeej...). To pojechałam, dobrze że to przednionapędowiec, na przodzie miał dobre zimówki. Ale i tak bokiem wchodziłam w zakręty xD W końcu na coś się przydało granie we Flatouta i jazda tam samymi fwd Najlepiej się prowadziły, hyhy. Dla przykładu jak jechałam jakimś rwd to nigdy nie mogłam wygrać wyścigu. Skręt w lewo, tył leci w prawo to koła też w prawo  Bo inaczej byłby kręciołek. FWD foreva! xD Złącze i obejma rury, założone nowe i golf w końcu chodzi normalnie.
A to co mi tak łomotało, znajdowało się w tym takim elemencie pierwszym od góry (nie wiem jak to się zwie):
Zostało to otwarte jak konserwa  I ze środka wydobyte coś co na pierwszy rzut oka przypomniało mi kawałek drewna. Ale było to coś w rodzaju sitka. Potem cięcie zostało zaspawane i część z powrotem wróciła pod golfa. Chyba w przyszłym roku ogarnę nowy układ wydechowy, bo ile razy można coś spawać
|
|
21-12-2018 23:01:23 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|