Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rama Romet Sport
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń
Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Rama Romet Sport
Rower złożony. Składając te moje rowerki, zawsze staram się robić to tak, żeby bezproblemowo jeździły, a i w miarę wyglądały. W tej kolejności.
Jeździ tak, jak się spodziewałem. Oczywiście to i tamto trzeba będzie wyregulować, ale to drobiazgi. Opony mają 28 mm i na te obręcze węższe nie wejdą. Ale to żaden kłopot, w bo Jaguarze mam 25 mm ( tam weszłyby i 23 tylko skąd je wziąć? ) - to po co mi dwa rowery, które prawie tak samo by jeździły?...
Po złożeniu całość - póki co - wygląda tak:
Prawie wszystko, co zamontowałem na tę ramę, pochodzi z zapasów, które nagromadziły się przez lata. Np. przednie koło jest z rozbiórki Jaguara, na którego trafiłem kiedyś w jednym lombardzie. Większość części to Romet. Ale jest i trochę Czechosłowacji, Francji, Belgii, Włoch oraz Japonii. Wszystko (poza siodełkiem i częściami eksploatacyjnymi) jest "z epoki". Nie będę Was zanudzał dokładną specyfikacją, chyba, że ktoś byłby zainteresowany. Wydaje mi się, że wszystko, z czego złożony jest ten rowerek, pochodzi mniej więcej z tej samej "półki".
No i wychodzi chyba na to, że zrobiłem tak, jak radził nie_mientki - czyli się nie zasadzałem. Bo i w sumie nie było za bardzo po co.... Tak jak wspomniałem na początku - ten model, moim zdaniem, nie jest jakoś bardzo wyjątkowy.
Natomiast jak - tak na szybko - przypominam sobie to, co przeczytałem w różnych miejscach o Eroice, to myślę, że ten Romet (po zmianie siodełka, co i tak zrobię), miałby jakieś szanse, aby się tam zakwalifikować....
|
|
12-12-2018 17:17:11 |
|
1 osoba postawiła piwo jurek_1961 za ten post:1 osoba postawiła piwo jurek_1961 za ten post.
Rower Power (12-13-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Rama Romet Sport - jurek_1961 - 12-12-2018 17:17:11
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|