Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
Mały up.
Przyszła druga partia materiałów (nierdzewka, alu), jutro/pojutrze oddaję tokarzowi. Będę miał kilka kompletów dystansów łożysk, jeśli całość się sprawdzi będą dostępne, prawdopodobnie olx/allegro.
Prawdopodobnie wykonam też nierdzewny pręt hamulca, pomyślę, czy stopkę hamulca też da radę zrobić z nierdzewki.
Felgi poszły na poprawkę do lakierni, w kilku miejscach lakier odpadł. Kolor srebrny metalik. Jeszcze nie wiem, co z pokrywkami bębnów, ale raczej też w proszek. Przednia pokrywka bębna będzie wytoczona z wałka aluminiowego fi120. Kupiłem sporo śrub nierdzewnych, w poniedziałek powinny być. Generalnie staram się pozbyć wszelkich ocynków na rzecz mojej ulubionej nierdzewki
Aha, jak będzie więcej czasu wlatuje nowy wahacz, z profili zamkniętych 40x27x3. Wzmocnię przy okazji mocowania amortyzatorów. Profile już mam tylko czasu brak.
Silnik na razie stoi, pożyczyłem gaźnik od kolegi, odpalił więc zalepiłem wszelkie otwory taśmą, przykryłem szmatkami i stoi na półce.
Rama została skontrolowana przez spawacza, kilka spawów poprawionych, jeden połżony od nowa.
Jak będzie więcej kasy wymienię jeszcze narzędziówkę i błotnik. Apropo błotnika, nie mam pojęcia, co zrobić z przodem. Kol. jaro5 w swojej motorynce błotnik zamocował obejmami do lag, co o tym myślicie?
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
23-11-2018 00:36:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia - seler1500 - 23-11-2018 00:36:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|