Na jakim oleju do mieszanki jedziecie?
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,623
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Na jakim oleju do mieszanki jedziecie?
Ta. Kurła, kiedyś to było!
Pokaż mi źródło, na podstawie którego wyciągnąłeś takie wnioski.
Kiedyś Lux był najlepszym dostępnym olejem. Później pojawił się samomieszalny Mixol, który wyparł Luxa, bo nie wymagał wybełtania z etyliną w mieszadle przed zalaniem do baku i nie opadał na dno po dłuższym postoju. Dziś uważa się je za najgorszy syf, ale tylko dlatego, że pojawiły się nowe oleje o wyższej jakości, ale używanie ich w silnikach zaprojektowanych za czasów Luxa to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Pisząc o sezonie masz na myśli jednoślady? Jeśli tak to w sumie niewiele, nawet nie wiem. W sumie może do dwóch tysięcy, odkąd Jawa jest po remoncie. Niestety ten sezon był całkowitą klapą, silnika w Jawie nie ma, bo zaginął w akcji (długa historia), a kupiony Komar był polepiony z tego, co wpadło w ręce i szybko padł, a mi już brakło weny na lepienie go dalej. Ale idzie czas remontów, a do komórki dołączyło coś poważniejszego, więc się polepszy.
Ale za to mam Trabanta, nad którym nie mam litości i jeżdżę nim wszędzie, gdzie tylko potrzebuję. Do września wpadło mi na nim pięć tysięcy, teraz będzie już pewnie ze dwa wiecej. Od początku na mixolu, ale on nie jest miarodajny, bo nie wiem co zalewał poprzedni właściciel. Choć pewnie nie było to nic lepszego, bo pod maską znalazłem "rozwiązanie awaryjne" w postaci opróżnionej do połowy butelki z olejem do czterosuwowych kosiarek.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
08-11-2018 01:07:25 |
|
1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post:1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post.
Kanilox (11-08-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Na jakim oleju do mieszanki jedziecie? - Dawdzio - 08-11-2018 01:07:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|