Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: seler
Pojazd: Inny
|
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia

Rama wygląda teraz naprawdę nieciekawie, ale spokojnie, wszystko zostanio poprawione (szczególnie spawosmarki na mocowaniu bagażnika  ). Dorobiłem dolne mocowanie silnika i ustawiłem silnik idealnie prosto, do tego musiałem odciąć jedno górne mocowanie i wspawać nowe, dłuższe. Teraz już jest ok i silnik siedzi prosto, wcześniej był przekrzywiony - strona zapłonu niżej, strona sprzęgła wyżej. Doszedłem do wniosku, że muszę jeszcze wzmocnić mocowanie wahacza, więc i tam wspawam trochę blachy, w końcu fabrycznie jest to blaszka 3 mm. Miałem silnik mocować na śrubach M8 w gumowych tulejach, ale na razie są M10 i wrzucę gumowe podkładki. Dół - 4x M8 nierdzewne. Gdzieś na dolnym mocowaniu wspawam podnóżki. Z kolorem całości jestem teraz w kropce, bo jak patrzę na te mocowania silnika, to po pomalowaniu tego na niebiesko będzie to wyglądać niezbyt dobrze  Ktoś ma jakiś pomysł na kolor? Rozważam czarno - czerwony, ale może przekonam się do innego.
Tak wygląda to w niebieskim, zdjęcie z olx:
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
28-10-2018 17:02:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia - seler1500 - 28-10-2018 17:02:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|