Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Prośba o identyfikację dwóch rowerów.
|
Autor |
Wiadomość |
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Prośba o identyfikację dwóch rowerów.
Jeśli to '78 ('79?) rok, to mogą to być Wigry 2 (tutaj raczej '78), Wigry 3, Wigry 4 lub po prostu Universal, który mógł absolutnie niczym się nie różnić od wersji krajowej (bardzo dużo takich wyeksportowano do Czechosłowacji). Ciekawym tropem byłyby Wigry 4. Te miały hamulec stemplowy zamiast szczękowego, a jak dobrze widzę na którymś z tych marnych zdjęć, lampka przykręcona jest do takiej "łatki"? Trudno jest mi teraz dokładnie określić, czy to mógłby być zaślepiony otwór na hamulec. Wydaje mi się, że powinien być bliżej widelca, ale mogę się mylić.
Reasumując, opcji jest kilka i trudno jest orzec, który jest to model. Przez lata można było zmienić w nim wszystko. Sprawdź dobrze ten błotnik, jeśli pod łatką będzie ładny, fabryczny otwór, to musi być czwórka. Prawdopodobieństwo, że ktoś taki dołożył jest znikome.
(04-10-2018 18:35:39)Dawdzio napisał(a): Myślę, że Wigrus dałby radę mniej, więcej to określić, ja nie.
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
04-10-2018 23:07:29 |
|
1 osoba postawiła piwo Wigrus za ten post:1 osoba postawiła piwo Wigrus za ten post.
RaszkoV (10-04-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Prośba o identyfikację dwóch rowerów. - Wigrus - 04-10-2018 23:07:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|