Witam. Zaczął się remont mojego rysia Ryszarda. Jest to ulep, hehe, z silnikiem od źaka, tył ramy od źaka, zbiornik i lampa też. Od simsona sr1 ma piasty kół i hamulce, kierownice i sygnał. Błotniki nie wiem od czego, ale musiał robić to blacharz bo bardzo fachowo ogarnięte. Rączka od biegów od rysia wersji 3 biegowej, której nie było. Ślimak licznika też ryś! Najpierw ogarniam nadwozie i koła. Opony są tak sztywne, źe nid miały dętek. Z przodu już dętkę założyłem, a tył w trakcie. Siedzenie według oryginału już dorobiłem i jest. Nie będzie malowany, tylko zaprawki porobię. Ma w oryginale być, oczywiście sprawny w 100%. Przedstawiam trochę fotek z prac.
Rysiek ze zdjętym tylnym błotnikiem. Widać amortyzator. Dwa zwoje spręźyny ale są!
Koło po demontażu. Od nowości brak otworu na wentyl. Hehe.
Siedzenie jest z dwóch części. Dolna jest przykręcona do blachy ze schowkiem. Na to przychodzi druga część z kanapą i jest na dwie śrubki mocowana motylkami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2018 21:22:51 przez syrena1974.)
27-09-2018 20:31:19
3 użytkowników postawiło piwo syrena1974 za ten post:3 użytkowników postawiło piwo syrena1974 za ten post. klodian2002 (11-02-2018), Motorowerzystka (09-27-2018), Pinio (09-30-2018)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.