Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Kadet] Ostateczne składanie silnika - Pomoc?
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Ostateczne składanie silnika - Pomoc?
(15-08-2018 01:52:48)Pan Zdzisław napisał(a): Cytat:co z tego jak podkładka ma 1,2 mm grubości i masz takie 3
Chodzi mi o to, że według instrukcji jest to fabryczny wymiar, a to, że mam takie trzy oznacza, że jest z 3 silników, które widziałem jak kiedyś działały (włącznie z tym silnikiem, który rozbierałem) i takie są nawet sprzedawane w sklepie w (mniej więcej) takich rozmiarach. Oczywiście mam świadomość, że to prawie 50 - letni romet i części wraz z karterami mogły się już trochę zużyć i jeszcze dorobiłem uszczelki z gambitu 0,4mm zamiast papierowych 0,1mm. Jednak nawet pomimo tego to sprzęgło powinno działać, może gorzej, może lepiej, ale powinno. Jednak niestety wygląda na to, że faktycznie podkładka może być za gruba.
Cytat:Jeszcze dodam, że lepiej jak by było tak z 0,3 mm luzu między zabierakiem a koszem.
Będę miał to na uwadze jak to wszystko zdemontuje ![sad sad](images/placze.gif)
Warto wspomnieć że masz jeszcze nowy wał ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) który może mieć właśnie odchyłki a w tym przypadku wystarczy niewiele a już sprzęgło nie będzie działać.
|
|
15-08-2018 11:12:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ostateczne składanie silnika - Pomoc? - rafi555 - 15-08-2018 11:12:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości
|
|