romety by rafi555
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: romety by rafi555
Do komara wpadł gaźnik dellorto 16 od kolegi z forum, nareszcie dobry gaźnik . Wykonałem króciec który wymaga dużo poprawek ale to się zrobi. Ogółem łątwy w regulacji daje kopa i porządnie zasila silnik. Takie zdjęcie jak to wygląda:
Oczywiście komarek nawija kilometry i trzaska trasy, że głowa mała. Nawet wraz z kolegą i bratem porwałem się nim w ponad 100 kilometrową traskę (w jedną stronę stówa) .
Przed wyjazdem:
Postój 30km od celu, spowodowany tym, że komar sport się zagotował.
I chwilka na odpoczynek w lesie.
I nareszcie cel podróży.
Obyło się bez żadnych awarii, z tego co zauważyłem mój komar z powiększonymi kanałami i większym gaźnikiem mniej się grzeje za to więcej pali
W drodze powrotnej zajechaliśmy na plaże nad rzeką.
I małą przerwa żeby sporcik się nie zagrzał
W jedną stronę robiliśmy sporo postojów (chyba z 5) w tym tankowanie itp. i jechaliśmy 3.5 godziny Średnia prędkość 45km/h ponieważ sport zamulał chociaż cały czas miał gaz do oporu. W drugą stronę 2.5 godziny bo były 3 postoje.
Przy okazji zmierzyłem z kolegą prędkość komara i wyszło około 55 km/h czyli ładnie bo fabryczny sporcik leciał 45. Wynik można poprawić ponieważ mam zębatki 12 i 35 i mam spory zapas mocy. Trzeba by spróbować założyć 13 i 33 albo jeszcze inaczej. Po prostu silnik ma max obroty na dwójce i myślę, że poszedł by dużo więcej, no po prostu tak jak by jechać na jedynce .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2018 01:20:58 przez rafi555.)
|
|
14-08-2018 01:08:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: romety by rafi555 - rafi555 - 14-08-2018 01:08:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 99 gości
|
|