Zapłon? Gaźnik? Czy coś innego?
|
Autor |
Wiadomość |
Jamaican
Nowy

Liczba postów: 21
Imię: Mateusz
Pojazd: Jawa typ 20
|
RE: Zapłon? Gaźnik? Czy coś innego?
Szczerze mówiąc zaskoczyliście mnie (oczywiście pozytywnie) taką liczbą odpowiedzi. 
Ustawiłem na GMP 0,4mm przerwe. Platynki są podszlifowane do równego papierkiem ściernym, jedynie co moge zarzucić platynkom, to to, że nie uderzają równo o siebie, tylko jedna wychodzi około 1mm poza obrys drugiej. Hmm... świece raczej kupuje porządnej marki, w tym przypadku NGK. Do jawki sa przystosowane B6HS, B7HS i B8HS. Ja mam założoną B8HS. Co do tej śruby "krzywki: co kręci się razem z wałem, to jutro sprawdzę, czy jest dokręcona, bo nie jestem pewny. Gaźnik na pewno jest czysty, praktycznie od 3 dni czyściłem go codziennie. Przerwa na świecy wydaje mi się też odpowiednia. Kondensator jakiś czas temu wymieniałem, może to jest wina. Ale powiem Wam też, że to może być przez brak dopływu paliwa. Niby w przewodach i filtrze jest paliwo, ale u mnie nie działa rezerwa, jedynie otwarty stan i zamknięty. Jak kranik jest na otwartym, to paliwo leci do niego z tego kilkucentymetrowego pręcika, zamocowanego do jednego z otworów w kraniku. Obok pręcika jest drugi otwór, to właśnie rezerwa, która u mnie nie działa. Wydaje mi się, że poziom paliwa w baku jest poniżej pręcika, więc nie ma jak podawać paliwa i dlatego mi przygasa, aż w końcu staje.
|
|
27-03-2012 23:33:12 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Zapłon? Gaźnik? Czy coś innego? - Jamaican - 27-03-2012 23:33:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|