Nowe Enduro Szymona - Suzuki RM
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Nowe Enduro Szymona - Suzuki RM
To chyba mi się trafił taki egzemplarz. Ludzie katują te silniczki, przecież to dokładne kopie Hondy z lat 70'-80' i chodzą elegancko. W zasadzie to nie mam czego innego tam wsadzić. MZ 250, trzeba by zrobić dyfuzor liczony i jakiś lepszy zapłon, w dodatku problemy ze stożkiem który lubi się obrócić lub spaść, skrzynia też podobno musi być zadbana żeby chodziła dobrze a wiadomo jak to jest w terenie. W mz 150 jest połączenie na łańcuszek co też nie jest dobre... natomiast silniki z prawdziwych crossów za drogie w utrzymaniu, na przykład ten co tu siedział. Nie stać mnie na to. Jedynym wyjściem był by silnik w stylu Honda africa twin, transalp, suzuki DR 350, yamaha tenere 600, kawasaki klr i tym podobne, mocne, wysokoprężne, na jeden gar i nie do zajechania, w końcu robiły Dakar. No ale padło na ten silnik. Części tanie. Innego silnika już zresztą nie ma co tam pchać, bo rama mocno zmęczona.
No nic. Dzisiaj rozpołowiłem gada. Ogólnie nie jest źle, tak pobieżnie to rozsypane dwa tryby w skrzyni, prawy karter zmasakrowany, pompa oleju do wymiany, łożysko igiełkowe wałka zdawczego i pierdoły typu łożyska, uszczelki, simery. Może w końcu skończą się z nim problemy...
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
15-07-2018 00:14:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowe Enduro Szymona - Suzuki RM - Odrestaurator - 15-07-2018 00:14:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|