Romet kadet by Bartek25
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet kadet by Bartek25
Dzisiaj kadet wypucowany na błysk, przebieg znikomy taki upał że nawet mi się w domu siedzieć nie chciało chyba z 50 stopni w cieniu.
Także drobne pucowanko było, amortyzatory wyszlifowane nasmarowane, rdza na kołach zlikwidowana.
W najbliższych dniach kupię spray, chrom w sprayu i lakier i malowana będzie osłona silnika, chlapacze, tłumik w niektórych miejscach - na czarno. Mocowanie siodła, zżarte miejsca na kołach - chrom. A to wszystko kilkoma grubymi warstwami lakieru. Wcześniej zmatowione (może oprócz plastiku)
Dzisiejszy przebieg znikomy z powodu upału jakieś 5 km
Niestety ale z bólem serca ogłaszam że cylinder w kadecie jest na wykończeniu. Bez szlifu się nie obejdzie. Kadet rusza dopiero na max gazie a pod górkę muszę jechać na pół sprzęgle, ale jeszcze na 2 ma siłę jechać. Waszym zdaniem lekko ponad 8kkm to dobry wynik na oryg. cylindrze i tłoku, v-max 40kmh ?
Przy okazji planuję drobny porting, ale o tym w krótce
W najbliższych tygodniach kadet musi być w najlepszej formie iż gdyż żniwa idą, a to tu pojechać a to tam. Także Lagoon w następnym tygodniu dostanie mój cylinderek . D
W niedzielę po 18 dostaniecie zdjęcie jaki luz na pierścionkach i tłoku jest
Podpowiem że ponad 0.5 mm było przy ostatnim rozbieraniu, poratowałem go tylko nowymi pierścieniami :/ A jak dzwoni !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2018 00:10:36 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
06-07-2018 00:08:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|