Śmigam od maja na tłoku za 17zł z naprawskuter. Obecnie nie mogę znaleźć go w ich ofercie, w każdym razie parametry - 40,00x12x25 , denko mocno płaskie.
Siada idealnie w cylinder 55 z allegro po przerobkach według Sałka (krótszy od zmd o około 3mm). Jak za taką kasę to uważam, że jakość wykonania tego zestawu jest mega - cieniutkie pierścienie ładnie dopasowane, sam tłok wizualnie za pięknym odlewem nie jest ale trzyma wymiar, zabezpieczenia i sworzeń lepsze niż Almot - troszkę ciaśniej pasowane w główkę korby. Dostał trochę po dupie, nic nie puchnie, pracuje znacznie ciszej, wibracja silnika w normie, nawet przy wysokich obrotach podczas jazdy nie dzieją się żadne anomalia itd. Jedyna wada to płaskie denko, dość znacząco zmniejsza to stopień sprężania, przydałaby się głowica z inną komorą spalania, coś jak w simsonie. O dziwo jest to nieodczuwalne, z pewnością byłoby lepiej ale i tak chodzi żwawo. Coś tam jest nagrane, będę jeszcze dalej grzebał ale wszystko z czasem. W momencie zakupu gdzieś rzucił mi się jeszcze w oczy taki sam tłok tylko z powłoką grafitową, kosztował w granicach 35zł, później nie mogłem już go znaleźć, ciekawe, może warto byłoby na to też spojrzeć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2018 15:44:25 przez skinder.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.