Motorynka swap 110 cm3 i inne usprawnienia
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: seler
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Pony
Więc tak, silniczek społowiony.
Skrzynia została właściwie zdystansowana, wkleiłem luźno latające łożysko klejem anaerobowym. Zregenerowałem automat zmiany biegów, zmieniając nity na śrubki m6 z nakrętkami (na kleju do gwintów), wyregulowałem sprzęgło, które w tym momencie w ogóle nie ciągnie ani się nie ślizga.
Byłem zmuszony wszelkie gwinty potraktować klejem do gwintów, po zdjęciu kapy sprzęgła bez robienia czegokolwiek sprzęgło mogłem wyjąć, było odkręcone. Podobnie koło przekładni stałej i zębatka zdawcza. Wrzucając jedynkę motorek nie szarpie, jedyne co słychać, to delikatne kliknięcie zmieniacza biegów i sprzęgło. Skończyły się problemy z regulacją wolnych obrotów - wszystko jest szczelne, brak lewego powietrza. Za jakiś czas wróci ze szlifu i przeróbki cylinder, wtedy się zacznie zabawa ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Pojawiają się jeszcze drobne problemy z łożyskami koła tylnego, ze względu na troszkę za krótki dystans między nimi (wewnątrz koła). W sierpniu motorynka zostanie rozebrana na części pierwsze, dospawane zostanie kilka wzmocnień (mocowania silnika, główka ramy), poleci do piaskowania i malowania proszkowego. Kolor zostaje jaki był, RAL5015.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
01-06-2018 11:19:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony - seler1500 - 01-06-2018 11:19:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości
|
|