Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Duet
|
Autor |
Wiadomość |
czemat2
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Czesław
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Duet
(03-05-2014 00:00:45)Dawdzio napisał(a): Korba jest prosta! Pierwsza od zewnątrz jest mała zębatka, którą można wyciąć z dziecięcego (kto napisze ten wyraz z pamięci poprawnie za pierwszym razem, może mówić, że jest lepszy pod tym względem ode mnie ) i jakoś zamontować do zwykłej korby 46 zębów, np. na śruby (ja tak mam, bo oryginalna była zbyt rozwalona i niektóre zęby występowały podwójnie obok siebie) i aby zrobić odstęp można użyć zwykłych podkładek. W Duecie i lewa i prawa korba jest na klin, czyli można zdjąć samą zębatkę z korbą nie wyjmując osi. Albo (chyba była już wcześniej taka propozycja) założyć zwykłą korbę dwurzędową, tylko chromowaną rometowską.
Na pierwszym załączniku jest patent z korbą dwurzędową, a to znaczy, że działa. Na drugim przykładowa korba, a na trzecim oryginalna. Dobrze widać na zdjęciu, że duża korba jest w środku wybrzuszona, aby utrzymać odstęp.
witam ,mozna taką zębatkę zrobić ,złożyć z jakichś częsci innych? Prosiłbym o dokładne opisyn,za co będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2018 10:27:45 przez czemat2.)
|
|
23-05-2018 10:26:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Duet - czemat2 - 23-05-2018 10:26:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|