Przyczepka/wózek rowerowy.
|
Autor |
Wiadomość |
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
RE: Przyczepka/wózek rowerowy.
No właśnie myślę żeby dać jakąś podłogę i boczki. ogólnie muszę dać jakąś blachę, bo troszku licho ten zaczep przyspawałem (muszę jeszcze raz przyspawać bo był elektrodą spawany ten zaczep, reszta jest półautomatem spawana). Wymiary tej przyczepki to (Wys.x Dłu.x Szer.) 26cm.x 35cm.x 35cm. W piątek będzie jej oficjalny test gdyż wywalam saltowy złom (rama spawana) i jakiś rometowski złom (no troszku się uzbierało tego), i może się udać że coś przywiozę z złomowca, gdyż byłem 2 tyg. temu to naprawdę była klęska urodzaju. Ogólnie najbliższy złom mam w SKR-ach (ok.5km), a później w Rol-budzie (6km, stąd zazwyczaj przywożę coś, właśnie stąd przywiozłem skrzynie mej przyczepki), A tak to nic nie ma z złomowisk z mojej okolicy.
Kosztorys takiej przyczepki wyniósł mnie tak z 20zł (dętka+skrzynia). Oczywiście nie liczę prądu, tarcz do cięcia/szlifowania, gazów spawalniczych jak i drutu spawalniczego, materiałów potrzebnych do zrobienia takiej przyczepki, gdyż te materiały miałem .
Ogólnie takie rzeczy są potrzebne do zrobienia takiej przyczepki jak moja:
-skrzynia z drutu
-x2 widełki od rowerów dziecięcych 16'
-x2 koła przednie od rowerów dziecięcych 16'
-x2 przednie błotniki od rowerów dziecięcych 16'
-rurka
-trochę blachy (zależy jak kto chcę zrobić zaczep)
-odblask
-spawarka
-szlifierka+parę tarcz do cięcia/szlifowania
-oraz trochę cierpliwości oraz pomysłowości
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2018 22:54:31 przez kacperszkudlarek.)
|
|
20-05-2018 22:42:04 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|