Z prochu Ogar powstanie.
|
Autor |
Wiadomość |
szymba
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 68
Imię: Szymon
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Z prochu Ogar powstanie.
OK, w weekend trochę pojeżdżone, najbardziej zadowolona córka, która nie chciała w ogóle zejść. Ale nie powiem, żeby i mnie to frajdy nie sprawiało.
Ale żeby nie było tak kolorowo. Nadal czasem przerywa a na dokładkę po rozgrzaniu ma problem odpalaniem, wolnymi obrotami oraz gaśnie po włączeniu świateł.
Przerwa ustawiona na około 0,3, kondensor, przerywacz i cewka chińskie, świeca iskra, gaźnik po regeneracji, wszystkie przewody i uszczelki wymienione. Cewkę musiałem przeszlifować bo ocierała o magneto.
Po kilku kilometrach świeca ma kolor kakaowy.
Zauważyłem też, że platynki nie schodzą się idealnie, może problemem jest luz na sworzniu.. Jeżeli wykluczę wszystko inne to wybiorę się z tym do ślusarza.
Nie mam więcej pomysłów.. wymieniać jeszcze raz cewkę, przewód i fajkę?
Z rzeczy poza mechanicznych to bak przy mocowaniu mam małą dziurkę, chyba będę musiał to pospawać a to oznacza malowanie. Kolor, który wybrał @nie_mientki całkiem mi się podoba i chyba będę celował w podobny. Połączenie czarnej ramy z niebieskim bakiem i błotnikami też jest spoko, więc tak zostanie. Zastanawiam się tylko czy lagi zostawić na czarno czy w kolor.
Sz
|
|
17-04-2018 13:27:49 |
|
1 osoba postawiła piwo szymba za ten post:1 osoba postawiła piwo szymba za ten post.
klodian2002 (04-17-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Z prochu Ogar powstanie. - szymba - 17-04-2018 13:27:49
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|