Fiat 126p FL'91 #polski_fiat
|
Autor |
Wiadomość |
stanley
Nowy
Liczba postów: 53
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Fiat 126p FL'91 #polski_fiat
Pieknie go odnowiłeś, tak trzymaj, aż miło patrzeć. Mam sentyment do maluchów, bo parę w życiu miałem .
Domyślam się, że przy naprawie silnika dałeś dobre jakościowo uszczelniacze popychaczy zaworów, bo one tam po jakims czasie często ciekły .
Na ponowną ochronę antykorozyjną nie żałuj, bo jeżeli masz dobrze zrobioną tę pierwszą, to blachy powinny posłużyc jeszcze 10-20 lat, jak dobrze teraz zrobisz.
Ja mam opla kadetta z '87 roku i tylko parę małych purchli na tylnych nadkolach (do zaprawki) a tak blacha jak dzwon , bo miał 2 porządne konserwacje w życiu zrobione.
Zrobienie porządnie blacharki z nowym lakierem malucha to między 8 a 10 tysi już kosztuje, więc dobra antykorozja jest o wiele tańsza.
Także musisz miec dla niego garaż, bo inaczej poleci na podszybiach ( kondensacja pary i wody ) a wtedy to najgorsze miejsca do naprawy.
Ty za swojego ile zapłaciłeś ? o ile to nie tajemnica.
Ps.
listew i zderzaków nie maluj. Zastosuj dobre czernidło do plastików i wystarczy na kilka-kilkanaście lat. Nie ma nic gorszego niz pękający i łuszczący się lakier po lekkich dotknieciach na parkingu lub garażu.
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2018 14:37:24 przez stanley.)
|
|
16-04-2018 14:32:02 |
|
1 osoba postawiła piwo stanley za ten post:1 osoba postawiła piwo stanley za ten post.
Pablo z Garażu (04-18-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fiat 126p FL'91 #polski_fiat - stanley - 16-04-2018 14:32:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|