Fiat Cinquecento 1.2 SX #2
|
Autor |
Wiadomość |
Simon
Ogarnięty Chartcore
Liczba postów: 1,454
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Fiat Cinquecento 1.2 SX #2
Czas na kolejny odświeżenie tematu.
Cento dostało stabilizator na przód, wraz z nowymi mocowaniami oraz tulejami gumowymi.
Prowadzenie na plus, nie nosi go już tak po koleinach, a w zakrętach nie trzeba naddawać.
Następnie dorwałem wydech na fi50, dostał nowy końcowy, cicho mówiąc od golfa 2, gdyż zgadzał się na średnicę.
Wstawiłem również środkowy uniwersalny przelotowy, ale jako że jest jeszcze głośno po trasie, temat wydechu nie jest zamknięty.
Następnie standardowa wiosenna wymiana oleju na Valvoline 10w40 i dodatek z liqui moly z molibdenem.
Na przodzie pojawiły się nowe przeguby Metelli oraz łożyska. Niestety gumy padły na obu stronach po tygodniu. Obecnie wstawiłem gumy Fiat oem i trzyma.
No i parę dni temu minęło 2 lata odkąd go posiadam. Jako że sprzyjała pogoda, odgruzowałem go trochę z soli, przyciemniłem lampy i pojechałem w plener strzelić pamiątkową fotkę
Zdjęcie w tym samym miejscu, jak na pierwszej stronie, więc można sobie porównać zmiany
![Powiększ](https://www1.picturepush.com/photo/a/7775046/1024/Anonymous/33273.jpg)
Mój Romet Chart 70ccm
"Śpieszmy się kochać Motóry polskiej produkcji - Tak szybko odchodzą"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2018 16:21:37 przez Simon.)
|
|
31-03-2018 16:20:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fiat Cinquecento 1.2 SX #2 - Simon - 31-03-2018 16:20:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|