Ocena wątku:
- 2 głosów - 3 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gazela kupiona na ulicy
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń
Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
Gazela kupiona na ulicy
Witam Wszystkich!
Jakiś czas temu wypatrzyłem Gazelę. Sprzedawał ją pewien Pan, który regularnie rozstawia się z różnymi starociami na skrzyżowaniu dwóch ulic w Gdańsku-Wrzeszczu. "Na oko" wyglądała dobrze. Ale najpierw przyprowadziłem tam swoją Żonę, żeby sobie zobaczyła to cudo, no bo to Ona miałaby na tym jeździć - do tej pory jeździła Jubilatem 2, który lata temu dostała na I Komunię - a miała ochotę na jakiś współczesny rower miejski. Ale dała się namówić! Obejrzałem dokładnie i doszedłem do wniosku, że jest kompletna i w 100% oryginalna. W kołach było powietrze, to pojechałem nią do domu, bo tak wydało mi się prościej, niż rozkręcać to i owo, żeby zmieścić ją do samochodu...
Po rozebraniu, wyczyszczeniu, wymianie dwóch łożysk w suporcie i klinów, wymianie pancerzy - linki zostały, bo były OK i co ważniejsze, wyglądały na oryginalne - rowerek został złożony. Jeździł super, tylko nowej Właścicielce nie podobało się siodełko (takie samo miała w Jubilacie i wcale Jej się nie dziwię - nie dość, że niewygodne to i odparzyć się można), a także kolor.
Lakier był całkiem niezły, naklejki też, a i przy polerce trochę czasu mi zeszło, ale Jej Jubilat jest w takim samym kolorze - tym, chyba najbardziej popularnym - ni to czerwonym ni pomarańczowym, no to chciała mieć inny. Wybrała sobie wiśniowy. Generalnie jestem za tym, żeby zostawiać ramy w oryginale, ale to przecież popularny model i zmiana koloru w tej sytuacji nie wydała mi się jakimś wielkim świętokradztwem. A co ważniejsze - z Żoną miałem się spierać......?
No i jest wiśniowa....
|
|
14-03-2018 21:15:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Gazela kupiona na ulicy - jurek_1961 - 14-03-2018 21:15:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|