Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ZZR Jaguar Special? Prośba o identyfikację
|
Autor |
Wiadomość |
Ciuciek
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
ZZR Jaguar Special? Prośba o identyfikację
Szanowni Rometowcy!
Jako, że jest to mój pierwszy wpis na forum proszę o wyrozumiałość jeśli będę gadał bez sensu. Jeszcze wczoraj rano nie sądziłem, że stanę się posiadaczem wyścigówki, ale stało się - znalazłem na śmietniku ramę z osprzętem. Pierwszy rzut oka na sygnatury niewiele mi powiedział - Campagnolo, Mafac, ZZR... Od wczoraj przeglądam internet i zaczynam się zastanawiać, czy nie stałem się posiadaczem Speciala? Niestety nie udało mi się rozszyfrować nic z ramy - poprzedni właściciel zdjął lakier do gołej blachy, położył szary podkład i pomalował ramę okropną lamperią. Próbowałem delikatnie zrobić odkrywkę preparatem do usuwania starych powłok lakierniczych, ale oryginalnego lakieru brak. Gdzieniegdzie, zwłaszcza przy mufach zostały drobinki czerwonego lakieru, więc zakładam że był to oryginalny kolor.
Brakuje kół i siodła, ale cała reszta jest. Na pewno będę starał się przywrócić wyścigówce dawny blask, a najchętniej odtworzyć jego oryginalny wygląd. Niemniej jednak najpierw bardzo chciałbym wiedzieć czego stałem się posiadaczem - stąd moja prośba o pomoc.
|
|
13-03-2018 20:18:31 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
ZZR Jaguar Special? Prośba o identyfikację - Ciuciek - 13-03-2018 20:18:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|