Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet gazela - r. 81
|
Autor |
Wiadomość |
Ferrieha
Nowy

Liczba postów: 11
Imię: Gosia
Pojazd: Inny
|
RE: Romet gazela - r. 81
Romet3kolory - cóż, ja się na spawach ani spawaniu nie znam  zauważyłam tyle co Ty - ten spaw wygląda "ciekawie". I tyle.
Co do wożenia na gazeli dziecka - nie muszę tego robić. Zastanowię się, ale już zainwestowałam w to na tyle dużo pracy, że szkoda byłoby nie dokończyć. Pisałeś o przeszlifowaniu kątówką, żeby sprawdzić jakość spoiny - jak to zrobić? Tzn. szlifuję i co? Jak będzie spoina złej jakości to co się stanie, będzie odpryskiwać i spaw pójdzie?
P.s. Wiesz, ramy się kiedyś spawało - nawet obecnie się spawa aluminium, a przy stalowych ramach było to kiedyś na porządku dziennym - nie tylko w tanich gazelach, w takich jaguarach czy huraganach tym bardziej, bo każdemu było szkoda  z fabryki rama też nie wychodzi rzeźbiona, no nie?  wiadomo, spaw fabryczny to fabryczny, ale co innego domorosły spawacz, a co innego profesjonalista. Poprzedni właściciel roweru był profesjonalistą, żył ze spawania i nawet jeśli coś było spawane, to profesjonalnie. Zresztą spaw był pod farbą, a farba była wieloletnia - czyli jakiś szczególnie lichy być nie mógł.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2018 00:38:23 przez Ferrieha.)
|
|
06-03-2018 00:20:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet gazela - r. 81 - Ferrieha - 06-03-2018 00:20:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|