Romet 50-M-2 potrzebne dane techniczne do przeglądu technicznego
|
Autor |
Wiadomość |
kgracjank
Nowy
Liczba postów: 7
Imię: kgracjank
Pojazd: Inny
|
Romet 50-M-2 potrzebne dane techniczne do przeglądu technicznego
Witam
Kiedyś znalazłem wątek z pełnymi danymi technicznymi do Romet 50-M-2. Teraz za chiny ludowe nie mogę odnaleźć. Informacje z google z różnych stron są sprzeczne na przykład odnośnie masy własnej: 35 lub 40 kg, ładowność: 90 lub 100 kg.
Może ktoś z Was rejestrował na nowy dowód i ma prawdziwe dane wpisane. Jak można to foto dowodu mile widziane oczywiście bez danych osobowych i numerów ramy i rejestracyjnych.
Czy w niżej wymienionych rubrykach powinno być:
- D.1 Romet
- D.2 PONY
- D.3 50-M-2
bo w miękkim dowodzie (mam aktualnie próbne numery rejestracyjne) w pozycji D.2 wpisano następująco --- (czyli kreski)
Z Wikipedii wyczytałem, że:
D — dane dotyczące pojazdu obejmują wydruk następujących kodów i danych:
D.1 — marka pojazdu,
D.2 — typ pojazdu:
– wariant, jeżeli występuje,
– wersja, jeżeli występuje,
D.3 — model pojazdu,
czyli w D.2 powinno być PONY - no tak się mi wydaje.
co o tym sądzicie ?
Wszystkie dane w dowodzie chcę mieć na tip top, dlatego proszę o wszystkie dane jakie tylko mogą się przydać do dowodu rejestracyjnego. Na diagnostę raczej nie liczę bo ma podejście "a co to za różnica co wpisane, aby jeździł". Ale jak mu dam wszystko na papierze to on to napisze w badaniu technicznym uzupełniającym.
I jeszcze jedno, ma ktoś zdjęcie oryginalnej tabliczki znamionowej, takie szły na eksport, to proszę o linka, bo słabo chyba szukam.
Pozdrawiam
|
|
13-02-2018 22:07:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet 50-M-2 potrzebne dane techniczne do przeglądu technicznego - kgracjank - 13-02-2018 22:07:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|