Śmieszne i ciekawe linki, ogłoszenia, filmiki...
|
Autor |
Wiadomość |
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!

Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
RE: Śmieszne i ciekawe linki, ogłoszenia, filmiki...
Co zrobisz. Niestety, jeden Janusz dał cenę 1000zł za komara, drugi Janusz taką samą cenę dał za ogara 205 i tak rynek zaczął się nakręcać z tymi cenami, które przyleciały z kosmosu. Teraz za 400zł z OLX to można dorwać kompletnego trupa, chociaż czasem okazje się trafiają, ale zazwyczaj są pochłaniane przez handlarzy. Raczej ceny te co były kiedyś (jak pamiętam w 2014r jak szukaliśmy mojego pierwszego rometa to najdroższym rometem była motorynka za 500zł, a tak za 250zł kadet z dokumentami, komarki za 200zł itp.) te ceny zostały już wyparte. A najbardziej rozwalają mnie ogłoszenia, które są w częściach motocyklowych, i pisze sprzedam silnik 700zł, rama gratis. No te ogłoszenia zalewają OLX od wtedy gdy ogłoszenia w kategorii 'motocykle i kible' zaczeły być płatne. Rozumiem, nasze społeczeństwo zazwyczaj nie ma bogactw itp. ale żeby wystawiać rozwalone nie wiem np.magneto za 70zł, no to chyba trochę przesada.
Czasem wejdę na OLX i patrzę czy coś nie doszło z takich drobnych części, mówię 'zawsze się przyda'. Chociaż ostatnio widziałem kadeta za 750zł w ładnym oryginalnym stanie z nie ruszanym silnikiem (wszystkie plomby były nie ruszane), no takiego bym kupił, tylko wtedy brak hajsu doskwierał :/.
No gość co to zrobił miał fantazje  :
https://www.olx.pl/oferta/romet-trajka-C...89f1c198d3
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2018 14:28:12 przez kacperszkudlarek.)
|
|
30-01-2018 14:25:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Śmieszne i ciekawe linki, ogłoszenia, filmiki... - kacperszkudlarek - 30-01-2018 14:25:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|