Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Znaleziska złomowe
(22-01-2018 20:04:25)Adam104100 napisał(a): Teraz taka ogólna konkluzja do tych wszystkich wypowiedzi. Wy byście chcieli zarabiać dzisiejsze pieniądze, kupować te sprzęty po 100 zł jak w czasach Balcerowicza i sprzedawać po aktualnych cenach rynkowych jak na Allegro/OLX. Określę to dwoma słowami, pięknym epitetem: gimbus cwaniaczek.
Po prostu przepłacałeś (i prawdopodobnie dalej to robisz). Wystarczy szukać co sam opisałeś wcześniej, a teraz sam sobie przeczysz.
I nie gimbus cwaniaczek a raczej ktoś kto potrafi logicznie myśleć, nawet jest tu na forum dobry przykład. Bardzo dobry.
Sądzisz że opisana wyżej przez Ciebie sytuacja jest nie możliwa a ja i inni udowadniam że jest. I tak, kupuję dużo poniżej ceny rynkowej i sprzedaję za rynkową, zarabiając na tym. Motorynki to prawda, pierwszą kupiłem za uwaga 50zł (nawet jest tu na forum w dalekich jego odmętach, bo tutaj dopiero wstawiłem ją koło roku 2013) a drugą za 200zł z tym że dostałem do niej jakieś 10 wiader części. to było koło 2009, to wtedy maksymalna cena jaką pamiętam na allegro to była 500zł, w tym że, zarejestrowana i w org ładnym stanie.
Wystarczy pomyśleć i zauważysz że rynek tych motorków dzieli się na dwie części: pierwsza - ludzie z dostępem do internetu, myślący, którzy za psi grosz tego nie puszczą, bo orientują się w obecnych cenach, a jak nie, to sprawdzą zaraz na internecie (bo po co dostać mniej jeśli mogę dostać więcej?) i druga grupa: janusze, pijaki, ludzie niemyślący, nieobeznani w cenach i niemogący ich sprawdzić.
No i ja właśnie uderzam w tą drugą grupę, tu podpytam, tu ulotki jeżdżenie po okolicy itd. Można? można. Jeśli nawet nie na handel to start w renowację z wyższym budżetem jest mile widziany. Z tym że - Ci ludzie kiedyś się skończą, a cały towar od nich zostanie wykupiony, bo tak jak wcześniej napisałem wyprodukowano tego określoną ilość i tego już nie przybędzie.
Tak to działa. Historię znam i wiem że przyczyniła się do spadku cen w latach 90' i początku 00' chciałem raczej podkreślić ten okres, bo wtedy te ceny 100-50 były ogólne, a teraz mamy gruby podział.
I nie mówię że wzrost cen spowodowany jest tym że 30 lat temu były mniejsze mam na dzieje że Ci teraz rozjaśniłem o co chodzi.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2018 20:53:44 przez Odrestaurator.)
|
|
22-01-2018 20:45:07 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Odrestaurator za ten post.
rafi555 (01-22-2018), Romecik1234 (01-23-2018)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości
|
|