Dokumenty Romet- ile warte?
|
Autor |
Wiadomość |
Adam104100
Pszegryfff
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Dokumenty Romet- ile warte?
Jestem w stanie wyprostować dokumenty z Ogara na każdy inny. Po pierwsze, nie wiemy co jest wpisane w dokumentach motorowerów na aukcji. Trzeba by było zadzwonić i zapytać o tak szczegółową informację. W jednych dokumentach mam wpisane Romet Kadet, więc pod zwykłego M780 mogę zrobić wersję Kadet 110. Mam komara i w dokumentach mam Romet Komar, więc idzie zrobić z tego wszystko. Jeden z użytkowników forum ma T1 z dokumentami Romet 50, wszystko z jednego kawałka. Różne anomalia są w tych dokumentach i istnieje prawdopodobieństwo, że są wystawione Ogary z dokumentami Romet ew. innymi ciekawymi kwiatkami.
A teraz główny temat. Zakładamy sytuację, że mam dokumenty o treści Romet Ogar. Mam ładnego TS-1 bez dokumentów i chciałbym zaimplementować te z Ogara. Wszczepiam prawidłowe numery do tego TS-1, następnie wybijam tabliczkę znamionową z modelem pojazdu i numerem ramy. Można ją celowo postarzeć. Teraz jadę na SKP, najlepiej do znajomego diagnosty - pana Waldka. Wiadomo, gadam głupoty w stylu, że kiedyś wszystko było Ogar i w gminach to bałagan był. Ci urzędnicy niekompetentni i w ogóle robili wszystko na odwal. Przy dobrych wiatrach (znajomy diagnosta lub kompetentna osoba), dostaję oświadczenie o przejściu badania technicznego i w rubryce inne zapis, że na podstawie nr vin i tabliczki znamionowej stwierdza się prawidłowe dane. Cała sytuacja jest mocno hipotetyczna, ponieważ nie sprawdzałem jej w praktyce. Dopiero na wiosnę będę tak kombinował.
|
|
16-01-2018 23:21:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dokumenty Romet- ile warte? - Adam104100 - 16-01-2018 23:21:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|