Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem.
|
Autor |
Wiadomość |
nofack
Banned
Liczba postów: 680
Imię: mm
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem.
Gaznik ogarnięty w miarę, natomiast przydała by mi się wasza pomoc w wyregulowaniu skrzyni biegów.
W 023 2b wiem jak to wszystko wygląda natomiast w tym modele pewnie zasada podobna lecz nie moge sobie uzysłowić jak to wsztystko w środku wygląda - zatem -POMOCY.
Powiem tak 1 i luz między 1-0-2 jest w miare ok, jedynka wskakuje ładnie niemal za każdym razem i delikatnie tak samo 2, natomiast największy problem jest między 2-3 raz tam jest jakiś luz raz go nie ma raz jak wbije na 3 to z powrotem nie moge wybić biegu tak cięzko jest że idzie dzwignie złamać. Muszę sprzęgłem zakręcić żeby 3 mi wyskoczyła z powrotem ( silnik mam rozkręcony od strony sprzęgła aktualnie nie jezdzę nim tylko robie jak to się mówi na "sucho" kręcąc kołem) ale z tego co pamiętam jeżdząc nim tak właśnie sytuacja wyglądała że był problem z tymi biegami i sprzęgłem. Sprzęgło kupiłem nowe gotowe do założenia. Bo myślałem że problem z biegami i luz na lince który jest bardzo duży to właśnie to sprzęgło ( a jednak chyba nie) ale o tym pózniej po kolei- niech ktoś pomoze mi ta skrzynie wyregulować najperw co i jak.
Ze samą kosą problemu nie widzę klika ona ładnie sprężynki nie są wyrobione.
Foto:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2018 14:58:18 przez nofack.)
|
|
16-01-2018 14:56:00 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Silnik Chart gaźnik plus skrzynia -problem. - nofack - 16-01-2018 14:56:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|