Witam, od jakiegoś już czasu polowałem na mińska i ostatnio dorwałem jakiegoś graciocha, ale z papierami, a to najważniejsze.
Ktoś swoje przeróbki w nim powprowadzał, druciarstwa masa, połowa rzeczy które powinny się ruszać i dać zdemontować zaspawana na sztywno czasem ze śrubami...
Bagażnik wyleciał na złom, bo ktoś sobie dospawał mocowanie do ciągania wózka i zagłówek od jakiegoś auta w roli oparcia dla pasażera ala z czopera.
Na samym końcu była przykręcona wielka skrzynia w roli kufra. Wyglądał strasznie, a z gaźnika lało się jak z kranu. Mimo wszystko odpalił i jeździł więc nada się do renowacji.
Akumulatora nie ma, są wystające kable. Nie wiem co tam miało być, pewnie regulator i akumulator, ale co i jak. Ktoś może podpowiedzieć? wstawiam zdjęcie z kabelkami.
Ostatecznie i tak chyba skończy z białoruską instalacją, a do kierunków polecą ledy z odpowiednim przerywaczem, żeby to jakoś świeciło. Zobaczę co z tego wyjdzie, bo niby bez akumulatora słabo to miga.
Obecnie wszystko porozkręcane i brakujące elementy kompletuję. Prawie wszystko mam. Rama i inne czarne elementy polecą w proszek, a bak błotniki i chorągiewki lag oraz dekle w czerwień tradycyjnym lakierem.
Ktoś podpowie jaki to kolor dla pewności? Wstawiam zdjęcie czerwonego.
Nie wiem jeszcze jak z kołami, opony do wymiany, bo jakieś lipne, obręcze w srebrzance więc może po zdjęciu farby coś uda się uratować.
Kolejny problem, to gdzie dorwać jakieś naklejki z mocnym klejem.
Na zbiornik dwie Romet Mińsk i na kapy typ 400a, przynajmniej tak jest w papierach i tabliczce znamionowej.
Brakuje mi zamka do pokrywy bocznej na nity, podobno od charta pasuje, szukałem na aukcjach i nie widzę.
Fajne zapłony do niego znalazłem z magnetem zewnętrznym zamiast tego wirnika, ale ceny trochę kosmiczne, a na rodzimym rynku nic nie ma. Przy okazji ta firma ma też zapłony do innych motocykli:
Pewnie nikt nie testował, bo ceny jak za dwa miński...
Z silnikiem za bardzo nic nie będę robił, bo śmiga. Jedynie co ten gaźnik naprawię i wypoleruję go, a głowica z cylkiem na szkiełkowanie, no chyba że próg będzie w cylku kosmiczny, to szlif.
Ktoś coś wie, to proszę o podpowiedzi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2018 04:02:15 przez bubzon.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.