Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Nie bo nie mam. Przewód wysokiego napięcia wymieniłem na tego samego typu, z grubawą linką koloru stalowego w środku. To nie była wina przewodu, fajki ani świecy. Przy okazji iskra powróciła taka jak należy. Trzeba tutaj przyznać że cewek wysokiego napięcia to akurat jeszcze nie miałem okazji kupować. Wszystko mam jeszcze po dziadku, także nie wiem ile to lezy i ile było używane. Zakładając coś biore w zasadzie kota w worku. Podobnie świece. Jak długo jeździłem ogarem 205, potem ogarami 200 a teraz chartem, to dopiero pierwszą świece kupiłem, właśnie dlatego żeby zobaczyć, czy to świece wszystkie mam trefne, czy nie. No a na brisku nie mogłem tyle jeździć bo w końcu by padła. Oczyszczanie na elektrodach w ogóle nie działalo. Niewłaściwa ciepłota swiecy.
Rzuciłem okiem na ten przewód beru. Coś w tym rodzaju gdzies miałem położone od samochodu, szukałem dzisiaj i nie znalazłem. Ale grunt że działa i grunt że tego drutu trochę w tym przewodzie jest. Trafiłem kiedyś przewód WN koloru czerwonego, wewnątrz którego były tylko ze dwa druciki nawinięte w formie spiralki na jaką gumowatą mase, w która wkrecało się szpilki. Takie cuda chiny robią.
Edit: a jednak przewodów samochodowych z rdzeniem węglowym nie powinno się używać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2017 03:55:06 przez charper.)
|
|
26-11-2017 03:47:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 26-11-2017 03:47:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|