Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Chart- mój remont- pytania.
|
Autor |
Wiadomość |
nofack
Banned
Liczba postów: 680
Imię: mm
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Chart- mój remont- pytania.
Witam,
Jako że zabieram się małymi kroczkami za mojego Charta mam kilka pytań wstepnych co i jak :
1. Jak naprawić ,odrestaurować licznik?(Wskazówka stoi, przebieg również,tarcza i wskazówka ładny stan, skiełko byle jakie i ramka również) co doradzicie?
2.Kierunkowskazy- czy z przodu i z tyłu były takie same? takie wypukle mialy te obudowy bardziej w kształcie jajka i z przodu i tyłu ?( bo spotkałem sie że z przodu były wypukłe a z tyłu takie bardziej ściete miały te plasiki z tyłu jaka tego historia jest ?
3. Jak naprawić ogranicznik lag przód żeby nie biły w bak bo jest zerwany?
4.Czujnik stopu,a tylne koło, jak u was jest czy na stopce jak macie Charta to możecie zakrecic kołem bez problemu lekko czy jest blokada? Bo u mnie jak stoi na stopce to jest zablokowane jak by na biegu była w 2 Charcie lekko chodzi o co z tym chodzi i jak to powinno byc jest ok?
5.Szczeki hamulcowe tył przod skad wziąść jak pzerobić ?
6.Instalacja- gdzie kupić?, wymieniać jak sa w niej jakieś drobne przeróbki czy zostawić jak jest, wiem ze jest akumulator słaby natomiast reszta wydaje się ok, więć jak sązicie wymieniaćcewke butelkową,moduł itd czy zostawić jak jest ok?
7.Silnik- posiada plombe na cylindrze ZMD (chyba bo nie mam takiej 100% pewnosci nie byla otwierana) - silnik ogólnie pali, przejechałem sie kawałek jezdzi, jest moc jest sens tam zaglądania? Od strony zapłonu jak nowy zapłon równiez, od strony sprzegla jescze nie otwierałem, oleju raczej mało tam jest bo przez srube spustowa nie leci, moze trzeba tarcze wymienić lub cos ale myśle że więcej nic.
A takze ogólnie ważnie informacje , porady, co skąd brać? bo widze że części do tego modelu niestety nie ma już chyba żajkies pierdoły tylko linki,uszczelki,
|
|
16-11-2017 22:55:45 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Chart- mój remont- pytania. - nofack - 16-11-2017 22:55:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|