Elektronika - samopomoc
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,630
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Elektronika - samopomoc
Na moje oko nie zwarty, ale chyba nie ma co walczyć. Wygląda na to, że spalił mi podłączonego dla testu pendrive, więc i same elementy transmitera pewnie już poszły się...
Ale skoro tak już rozmawiamy to miałbym pytanie. Od kilku lat marzy mi się zrobienie "telefonu domowego na kartę SIM". Tzn. układu, który pozwoliłby bez przerabiania telefonu domowego (z wybieraniem impulsowym lub rzadziej tonowym) podłączyć odpowiednio przystosowany telefon komórkowy za pośrednictwem układu elektronicznego, który pozwoliłby mi wybierać numery i odbierać rozmowy. Nie wiem czy dobrze to opisuję. Chciałbym zachować 100% funkcji oferowanych przez telefon domowy. Coś w rodzaju centrali telefonicznej dla jednego telefonu z kartą SIM jako wyjście na miasto. Próbowałem znaleźć coś takiego w internecie, ale nie udało mi się. Stąd pytanie czy jest to w ogóle możliwe? Mam gdzieś schemat centralki na przekaźnikach dla dwóch telefonów, w której, o ile dobrze pamiętam, już samo podniesienie słuchawki jednego telefonu powodowało uruchomienie sygnału w drugim, a więc może i mój pomysł byłby do wykonania, lecz pewności nie mam.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
30-10-2017 01:41:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Elektronika - samopomoc - Dawdzio - 30-10-2017 01:41:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|