Elektronika - samopomoc
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,624
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
Elektronika - samopomoc
Wiem, że elektroników na forum kilku jest, a że ja, jako paraelektronik, mam 100% skuteczności (tak długo grzebię, aż zepsuję) i nie chce mi się pchać w kółko wzajemnej adoracji na elektrodzie pomyślałem, żeby założyć taki temat, może się przyjmie i naprawimy wspólnymi siłami parę gratów.
Pierwszy problem - transmiter FM. Działał, aż w przypływie ciekawości połamałem tranzystor (nie pytajcie). Uszkodzony SW13003 został wymieniony na świeżo kupiony 13003 lecz po wymianie brak reakcji. Po uszkodzeniu tranzystora będąc wciąż pełen chęci do walki podałem na chama 12V na "główną" płytkę z wyświetlaczem (masa jest, ale zasilanie znikome, rzędu mV) świeci się wtedy dioda podświetlająca ekran, ale działania ekranu jak i nadawania nie stwierdzono. Czy przez podpięcie zasilania w ten sposób mogło coś ulec uszkodzeniu? Po ocenie wzrokowej wszystkie elementy wyglądają na sprawne.
Styki na "głównej płytce" patrząc z lewej od góry: zasilanie +, masa, biały (najprawdopodobniej antena).
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 21:11:17 przez Dawdzio.)
|
|
26-10-2017 21:10:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Elektronika - samopomoc - Dawdzio - 26-10-2017 21:10:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|