Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Miał paść regulator a padł impulsator, a mianowicie pogorszyły się odczyty po skróceniu cechy wyzwalającej. Odkryłem pewną zależność, że jednak długość cechy wyzwalającej i materiał ma znaczenie. Niestety by się o tym dowiedzieć musiałem poświęcić sporo czasu i pieniędzy, przy tym nauczyłem się cholernej cierpliwości. Ludzie, których uważałem za świadomych utwierdzali mnie w błędnym przekonaniu a chart jak stał tak stoi. Miał działać wyzwalany czymkolwiek i ja w ta bzdurę uwierzyłem. Jednak doświadczenie pozwoliło mi wybrnąć z tego gówna na prostą. Załozyłem inny impulsator, od razu odczyty poprawiły się. Kręci wysokie obroty jak należy. dokładność nieco większa niż fabrycznego impulsatora. Na wysokich obrotach odcina, prawdopodobnie tyrystor. Jakby co, mam jeszcze dwa rozne impulsatory do testów, jeden fabryczny tyrystor oraz doświadczenie, więc lipy nie będzie.
Między innymi kupiłem także antidotum na powolny wyciek oleju od spodu lag, który może mieć przykre konsekwencje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 00:02:46 przez charper.)
|
|
26-10-2017 00:01:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu - charper - 26-10-2017 00:01:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|