Komar 2330
|
Autor |
Wiadomość |
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2330
Odwiedziłem dziś moje źródło częșci. Za 10 zł kupiłem lewą narzędziówke i 2 oryginalne klamki. Pan od którego kupuję części miał też zarejestrowaną Pony 301 za 1200 zł.
A teraz w kwestii ramy. Rama posiada mocowania po kwadratowy silnik. Po tabliczce znamionowej ani śladu, a na główce ramy też nic nie ma. Pierwsza myśl, 2352. Tylko skąd mocowania osłon gaźnika? Mocowanie siedzenia ktoś spawał, więc z oryginału nic nie zostało. No i kolejnym argumentem, że to nie 2352 jest mocowanie tłumika oraz 6 cyfrowy numer ramy. Powiem tak: Nie ważne, co to za Komar, jeździć nim mógł sam papież, ja i tak z niego zrobię 2330 lub twór przypominający 2330. Cały temat historii ramy, jej pochodnia i rodzaju już zostawmy, bo sam nie chcę się niepotrzebnie denerwować. Lepiej żyć o czymś w nieświadomości. Na pewno nie będzie to okaz muzealny, bo mnie nie stać. Ja, który jakąś wiedzę na temat tych sprzętów mam nie jestem w stanie ustalić tożsamości tego tworu czyjejś wyobraźni, a co dopiero ludzie, którzy ostatni raz Komara widzieli 20 lat temu. Szkoda, że coś takiego wynikło, ale rama jest zarejestrowana, więc nie będę jej wymieniać.
|
|
15-10-2017 17:35:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|