Komar 2330
|
Autor |
Wiadomość |
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
Komar 2330
W dniu 13 października br. zakupiłem Komara 2330. Kupiony od starszego pana, będącego kominiarzem. Co ciekawe codziennie dojeżdżał na nim do pracy. Sporo osób pewno kojarzy z OLX, bo sporo czasu tam wisiał. Kupiony w miejscowości Charbowo k. Gniezna. Wyprodukowany w 1970 roku, zarejestrowany, ubezpieczony, przegląd ważny do 2019 roku. Pali, jeździ, skręca, hamuje, świeci, trąbi.
Tak wyglądał w chwili zakupu i wyjęcia go z samochodu.
Wiem, że należy mi się order za najostrzejsze zdjęcia i ich super jakość, ale tylko telefon miałem pod ręką.
Po usunięciu zbędnych dodatków prezentuję się tak:
Koniec dobrych zdjęć
Komarek posiada wady i zalety:
Zalety+
+Zarejestrowany
+Na chodzie
+Posiada wiele drogich części tj. osłony gaźnika, czy siedzenie w idealnym stanie
Wady-
-Drobna niekompletność (lewa narzędziówka, sygnał dźwiękowy...)
-Nieoryginalny silnik 025 i zbiornik
-Kwiatki w dowodzie rejestracyjnym (rok produkcji pomylony z datą pierwszej rejestracji, zarejestrowany na 2 osoby)
-Osprzęt kierownicy z WSK, wahacz z 50-T1
-Pęknięte szkiełko licznika
-Stacyjka luźna i zmostkowana
Komar nie posiada tabliczki znamionowej. Pewno zaraz ktoś zapyta, że skąd wiem, że to 2330 i z 1970 roku. Nie zaglądałem jeszcze do licznika i ślimaka i oprócz rozmowy z poprzednim właścicielem rok produkcji potwierdza ogumienie. Opony Degum z 1970 roku. Model 2330 potwierdza okrągłe mocowanie tłumika. Co w planach? Kolejność następująca:
-dokupienie braków
-wymiana silnika i reszty ww. przedmiotów na oryginalne (silnik, zbiornik, osprzęt kierownicy, wahacz)
-remont
W kwestii dowodu rejestracyjnego powiem wprost. Nie chcę mi się bawić w to. Do lutego 2019 zostanie tak jak jest. Myślałem, żeby silnik 025 wymienić z kimś ma S38 na pedały, ale stwierdziłem, że 025 zostaje ze mną. Możliwe, że jutro dokupię resztę braków.
No i najważniejsze. Ile zapłaciłem? 1000 złotych.
PS. Gdzie kupię szkiełko licznika do Komara? Licznik taki jak w sztywniaku.
|
|
14-10-2017 19:08:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|