Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jaguar '73
|
Autor |
Wiadomość |
Charlie314
Nowy

Liczba postów: 5
Imię: Charlie
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Jaguar '73
@Rafał Majer, jak to śpiewał Czesław N. "Mam tak samo jak Ty...", czyli wagę i średnicę rury podsiodłowej, a to według znawców tematu może być model na rurkach Reynolds'a. Twój dodatkowo posiada ścięte rurki przy rurze podsiodłowej co jeszcze bardziej zwiększa prawdopodobieństwo tego faktu, aczkolwiek nie chcę być wyrocznią bo się (jeszcze) na tym nie znam. Nowy jestem. Wydaje się, że Twój egzemplarz idealnie wpasowuje się w założenia f126. Co do haków, to też nie wiem o co chodzi, więc i ja się czegoś chętnie dowiem.
@f126, ten długi temat na szosie właśnie studiuję, ale jest tego mnóstwo. Dobrze byłoby skompresować tą wiedzę do krótkiego poradnika opisującego w jaki sposób rozpoznać poszczególne modele. Chyba, że takowy już gdzieś istnieje, tylko ja jeszcze na niego nie trafiłem.
A propo's oznaczeń wybijanych na rurkach Reynolds. Moj na pewno idzie do piaskowania, jak wróci to może coś się da zauważyć. I tutaj mam kolejne pytanie. Czy ktoś z Was stosował srodek w spray'u do usuwania powłoki lakierniczej? Na yt widziałem demonstrację i byłem bardzo zaskoczony skutecznością działania. Farba po spryskaniu jej tym specyfikiem i odczekaniu ok. 5 min schodziła bez najmniejszego problemu. Puszka kosztuje ok. 20pln i wydaje się być rewelacyjną alternatywą dla piaskowania.
|
|
13-10-2017 20:27:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Jaguar '73 - Charlie314 - 13-10-2017 20:27:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|