Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jaguar '73
|
Autor |
Wiadomość |
f126
Uczeń
Liczba postów: 163
Imię: Damian
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Jaguar '73
(12-10-2017 21:10:19)marwaski napisał(a): Wczesna Jagi miały zagniatane rurki.
A czy nie było przypadkiem na odwrót, tzn. wczesne Jagi miały ścięte, a późniejsze (ale tylko nie-specjale) miały zagniatane ?
Wg informacji z szosy we wczesnym etapie produkcji Huragan i Jaguar były składane na dwóch różnych ramach, a różnica miała polegać m. in. na tym, że Huragan miał rurki zagniatane a Jaguar ścięte. W późniejszym okresie produkcji zwykły (nie-specjal) Jaguar był składany na ramie Huragana (omalowanej oczywiście nazwą "Jaguar"), a więc z rurkami zagniatanymi. Jagi Specjale natomiast w dalszym ciągu miały rurki ścięte. Z tego byłby wniosek taki, że rower z późniejszego okresu produkcji który ma rurki zagniatane może być Huraganem albo zwykłym Jaguarem.
Dobrze mówię czy coś pokręciłem ?
@Charlie - detale w moim rowerze wyglądają identycznie, u mnie również tylne haki są blaszane a nie kute.
Dla mnie największą zagwózdką jest w tym wszystkim to, że jeśli jest Reynolds to rower powinien być Specjalem, czyli mieć rurki ścięte. U ciebie zarówno waga jak i średnica podsiodłowej wskazują na Reynoldsa. Czyżby zatem zdarzały się zwykłe Jagi na Reynoldsie ?
|
|
13-10-2017 11:45:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Jaguar '73 - f126 - 13-10-2017 11:45:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|