Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jaguar '73
|
Autor |
Wiadomość |
f126
Uczeń
Liczba postów: 163
Imię: Damian
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Jaguar '73
(11-10-2017 23:43:47)Charlie314 napisał(a): Panowie pytanie!
Dzisiaj w internetach znalazłem ramę Jaguar Specjal na cieniowanych rurkach Reynolds'a 531 w rozmiarze 570
i wadze: rama 2290g, widelec 823g.
Czy jest szansa, że w mojej ramie (rozmiar 530, waga ramy 2173g, waga widelca 789g) to też Reynolds? Ewentualnie, jak to rozpoznać?
Dodam jeszcze, że wewnętrzna średnica rury podsiodłowej to 26mm.
Rzuc okiem tu:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/newreply....yto=532792
a pozniej koniecznie tu (lektura obowiazkowa, bardzo duzo czytania):
http://szosa.org/topic/1285-zzr-jaguar/
W skrocie:
- waga ramy zalezy oczywiscie od rozmiaru, ale to juz zauwazyles w necie jest (chyba wlasnie w tym watku z szosy) jest do znalezienia tabelka, ktora podaje wage ram na reynoldsie w roznych rozmiarach
- podsiodlowa w rozmiarze 26 to juz dobry znak, acz dokladnie powinno to byc 26,4 mm
- na rurach reynoldsa wystepuje oznaczenie 531 (acz nie wiem, czy zawsze), jest ono do znalezienia pod odrapaniu z farby, po szczegoly odslylam do watku z szosy.
Z watku na szosie wynika ze do "specjala" nie bardzo pasuja zagniatane rurki, powinny byc sciete. Ja posiadam Jaguara z rocznika nieznanego, rowniez rozmiar 530, rowniez zagniatane rurki, rowniez podsiodlowa 26,4 Kupilem go na allegro, historia nieznana, sprzedajacy niewiele wiedzial. Rower byl juz wczesniej przemalowany, nie ma zadnych oznaczen, osprzet jest juz czesciowo wspolczesny. Do dzis go nie zwazylem, moze w koncu rozbiore go i to zrobie Oznaczen na rurach nie szukalem. Wg mnie zaden z niego Specjal, ale meczy mnie ta rura 26,4. Mozliwe, ze te nasze rowery sa z podobnego okresu produkcji. Niczego to do tematu nie wnosi, ale milo byloby miec takiego "pseudo-blizniaka"
|
|
12-10-2017 12:28:13 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Jaguar '73 - f126 - 12-10-2017 12:28:13
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|