Ocena wątku:
- 2 głosów - 3 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Regulacja Dezamet 023
|
Autor |
Wiadomość |
Gomulsky
Uczeń

Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Regulacja Dezamet 023
Ty twierdzisz, że twierdzę coś czego nie twierdzę...
Nie twierdzę, że się spala, ba napisałem, że przy stosunku 1:25/30 nie może się spalić w całości, bo jest za mało powietrza (olej jak to olej nie spala się tak gwałtownie jak benzyna i potrzebuje do tego wyższej temperatury, więc jego dopalenie odbywa się w końcowej fazie cyklu, gdy tlen z mieszanki już jest niemal całkowicie zużyty, a spaliny opuszczają cylinder). O spaleniu pisałem w kontekście kosy spalinowej, gdzie producent zaleca stosunek roztworu 1:50.
Moja świeca ma porcelankę taką jak ta z poniższego zdjęcia znalezionego w internecie:

Metalowy korpus wygląda podobnie tylko, że sadza nie jest tłusta, a po prostu czarna.
Jakieś próby laboratoryjne potwierdzające wydłużenie okresu docierania konkretnie silników Dezamet na oleju półsyntetycznym masz na potwierdzenie swojej teorii, czy to tylko Twoje subiektywne odczucie?
Z tym dymieniem to poleciałeś, nawet wspomniana kosa spalinowa na dedykowanym oryginalnym oleju, podczas odpalenia na zimnym lubi co nieco przykopcić. A nagar to zjawisko spotykane w każdym silniku spalinowym. W silniku 2T o tyle intensywniej spotykane, że prócz sadz ze spalania benzyny dochodzą sadze z (przynajmniej częściowego) spalania oleju.
|
|
11-10-2017 23:11:47 |
|
1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post:1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post.
Quake96 (10-12-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Regulacja Dezamet 023 - Gomulsky - 11-10-2017 23:11:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|