Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
|
Autor |
Wiadomość |
Cykada
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
Witam,
Motorower śmiga na nowej głowicy, tłoku i cylindrze, nalatane 50km i wychodzi że chyba najwieksze bolączki zostały wyeliminowane, przez które notorycznie pchałem go do domu, czyli:
zapłon zmieniony na cdi
wyczyszczony i zakonserwowany bak
filterek na przewodzie paliwowym
dodatkowa opaska na wydechu
Parę zdjęć:
Taką naklejkę sobie skołowałem, generalnie nie wygląda jak oryginał, bo to jakiś wymysł na bak, bo bo była zrobiona na wzór tej z baku z tą grafiką, ale wyciąłem sam napis i dałem na pokrywę, bo w tych wzorowanych na oryginale nie pasowały mi te kolory.
W końcu mam filterek który pasuje do epoki, metalowy, można go rozkręcić i wyczyścić.
Tutaj mało elegancko, ale skutecznie, mimo idealnego gwintu na cylindrze, cały czas odkręcała mi się nakrętka (może to dlatego, że mam pospawany wydech na sztywno na łączeniu kolanko-nakrętka-tłumik i od drgania odkręcało nakrętkę) teraz nie ma opcji.
A tutaj nowy set: głowica/cylinder/tłok.
Z rzeczy które postanowiłem zrobić to modyfikacja kąta nóżki, stwierdziłem że faktycznie jest z dupy i trzeba to poprawić, ale ze wstępnych oględzin wychodzi że po nóż pójdzie nie rama, a sama stópka, coś się wymyśli.
|
|
08-10-2017 20:48:12 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada - Cykada - 08-10-2017 20:48:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|