Ocena wątku:
- 3 głosów - 4.33 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
FLAMING 72r uratowany ze śmietnika - powrót do żywych
|
Autor |
Wiadomość |
f126
Uczeń
Liczba postów: 163
Imię: Damian
Pojazd: Inny Romet
|
RE: FLAMING 72r uratowany ze śmietnika - powrót do żywych
(27-09-2017 09:24:57)epwaspotter napisał(a): (26-09-2017 22:28:38)f126 napisał(a): Może więc zdarzały się Flamingi'72 z alu-błotnikami w oryginale ?
składali w fabryce z tego co mieli w magazynie na półce..
Tak było, zdaję sobie z tego sprawę Pojawia się tylko pytanie, czy w 72 roku aluminiowe błotniki już istniały ? Czy w 72 roku jakikolwiek rower z Rometu wychodził z aluminiowymi błotnikami ? Sokół, Czajka - były już wtedy ?
A co do "dynksu" do mocowania lampki - w moim egzemplarzu też to jest, uchował się nawet ten drugi metalowy element przykręcany do lampy (lampa u mnie jest biała płaska plastikowa, trudno mi powiedzieć czy jest to oryginał, nie wiem czy w 72 były już plastiki, powinien być chyba raczej metal). Skojarzenie z "karbidówką" jest wg mnie słuszne, bo nie mam pojęcia do czego innego miałoby służyć takie rozwiązanie.
Co do zdjęcia mojego roweru - obecnie rower jest rozłożony do porządnego czyszczenia i smarowania, ale w wolnej chwili może cyknę jakieś foto tych wszystkich kawałków. Póki co mogę napisać, że mój wygląda tak samo jak ten zielony którego pokazał tu Czajka: napis malowany, na podsiodłowej naklejka, przednia lampa na "dynksie", takie same dźwigienki mocowania siedzenie i kierownicy, siedzenie idenetyczne, z tyłu "pchełka" i odblask. Jedyna różnica to błotniki z mocowaniami - u mnie jest alu na chromowanych płaskownikach.
Czajka - te druty mocujące błotniki są u ciebie oryginalne ? Do stalowych błotników spodziewałbym się płaskowników, a druty powinny być raczej u mnie do alu A co masz na rurze sterowej - naklejkę czy kalkomanię ? U mnie jest kalkomania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2017 11:07:48 przez f126.)
|
|
28-09-2017 11:03:09 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: FLAMING 72r uratowany ze śmietnika - powrót do żywych - f126 - 28-09-2017 11:03:09
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|